07-01-14

Vlaams Belang vraagt onderzoek naar kosten boek dhr. Becq

07/01/2014 Vlaams Belang vraagt onderzoek naar kosten boek dhr. Becq

In aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 verscheen er van de hand van dhr. Becq (vader van parlementslid en huidig schepen Sonja Becq) een boek over vrouwen in de politiek van Meise.


Een goed informatief boek dewelke ikzelf heb gekocht en met veel aandacht en respect heb gelezen. De voorstelling van het boek (de uitnodiging, de receptie, de organisatie van de receptie, …) werd door de gemeente betaald. Het Vlaams Belang kaartte dit toen in de gemeenteraad aan, want nooit of te nooit had de gemeenteraad een beslissing genomen om dit allemaal (+/- 3.000 €) te betalen. Waarom zou de gemeente inderdaad een receptie, de voorstelling en de uitnodiging van een politiek boek in de aanloop van een verkiezing moeten betalen. Op vraag van het Vlaams Belang nam de gemeenteraad toen de beslissing dat de auteur van dit boek al de kosten diende terug te betalen. De auteur, waarvoor ik respect heb, heeft steeds gezegd dit niet te willen doen.

Uit onze informatie blijkt dat dit effectief nog niet is gebeurd. Daarom heeft het Vlaams Belang vandaag aan de schepen van Financiën gevraagd hieromtrent een onderzoek te starten. In tijden dat de mensen plots moeten betalen voor schoolvervoer, dat de schoolmaaltijden duurder worden, dat verenigingen het met veel minder moeten doen, dat gratis omhaling van grof vuil wordt afgeschaft, … zou deze 3.000 € dan niet welkom zijn voor de gemeentekas. Zal de gemeente Meise bijvoorbeeld de kosten betalen voor een boek over het Nationalisme in de gemeente Meise? En de terugbetaling is niet meer en minder dat het uitvoeren van een gemeenteraadsbeslissing. Of zijn er sommige mensen die iets meer mogen?

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47
Jorg_noens@hotmail.com 

 

15:04 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.