01-08-13

Schurk

SCHURK

Met die tittel start Hilde Sabbe haar dagelijkse column vandaag in Het Laatste Nieuws. Ze heeft het over de Italiaan (oud-premier) Berlusconi. Heb ik een mening over deze persoon … niet echt, ik ben immers geen Italiaan.

Het is niet mij gewoonte, en hopelijk wordt het dat ook niet, om over internationale politiek te schrijven. Onze eigen gemeentelijke politiek is al beschamend genoeg. Toch wil ik jullie dit niet onthouden.

Hilde Sabbe, een door de media goed betaalde journalist, kan als belg (ik voel me Vlaming, maar ik denk dat Sabbe zo niet zou willen aangesproken worden), een column schrijven over hoe de Italianen zich voelen bij de naam Berlusconi.

Lees even mee (onderstaande schrijf in niet, maar Hilde Sabbe):

"Wat hebben jullie toch met die idoot?" Ik zou trouwens niet weten hoe je zoiets in het Italiaans zegt. Zo'n cultuur, zo'n beschaving, zulke zwierige, charmante mensen, en dan kiezen voor zo'n sjoemelaar, bedrieger, schurk? Via via probeerde ik er wel achter te komen. Door te informeren hoe het nou ging met de politiek in hun land. Of ze last hadden van de crisis. Niet echt voor de hand liggende onderwerpen als de zon uitbundig schijnt en zorgeloosheid de norm is. Maar we vroegen het toch - in het Engels - aan de gids in Vicenza. In een zeer gebrekkig soort Italiaans aan de mensen op het terras in Serramonacesca. En nee, echt tevreden waren ze niet. De werkloosheid was hoog, de huizenprijzen stegen, de politici verdienden te veel. Maar de naam Berlusconi viel niet één keer. Uiteindelijk was het een Belg die in het zuiden woont die voor opheldering zorgde. "Ze zijn hier straatarm", wees hij naar de omliggende olijfgaarden. "Ze moeten allemaal wegtrekken om ergens anders werk te vinden. Je zou verwachten dat ze massaal links stemmen, maar nee. Ze kiezen voor hem."

De Italianen zeggen niets slecht over Berlusconi, dus zoekt ‘de belgische’ Hilde Sabbe maar een ‘belg’ in Italië om iets slecht te zeggen over Berlusconi. Mooi journalistenwerk … als student zou ik op mijn thesis gebuisd zijn. Maar Hilde Sabbe … die wordt betaald voor dergelijke onzin. Ik denk niet dat de Italianen Hilde Sabbe nodig hebben om een oordeel te vellen over Berlusconi … laat de Italianen in eer en geweten dat zelf doen. Dat noemt men democratie ... mevrouw Hilde Sabbe.


Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47

 

14:34 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.