28-07-13

Subsidies buurthuis Oppem gestopt

Een buurthuis dient om de buurt samen te brengen. Dat een gemeente hiervoor subsidies wil vrijmaken, vind ik een nobel iets als het doel – mensen samenbrengen – wordt bereikt.

De laatste jaren krijg ik echter van vele inwoners uit Oppem andere verhalen te horen. Het zou een beperkt groepje zijn dat gebruikt maakt van het buurthuis en voor de buren voor overlast zou zorgen. Ik stelde als gemeenteraadslid hierover meermaals vragen aan de oud-burgemeester dewelke zelf woonachtig is in Oppem. Mijn vragen werden steeds weggelachen. Ook kaartte ik aan dat er tweemaal per week franstalige kerkdiensten werden georganiseerd en dat deze voor enorme overlast bij de buren zorgde, kaartte ik aan dat er geen verhuurreglement was, dat er activiteiten doorgingen die voor lawaaioverlast zouden zorgen, …

Dat de gemeente nu beslist heeft dat de subsidies aan dit buurthuis worden stopgezet, vind ik een goede beslissing. Als het goed is, zal ik het ook zeggen. Vind ik dat spijtig voor de mensen die de beste bedoelingen hadden met het buurthuis … uiteraard. Zal ik subsidies aan een buurthuis dat zijn doel nakomt, ondersteunen? Uiteraard. Maar in Oppem was dit duidelijk niet het geval. Waarom zou de gemeente een initiatief ondersteunen dat zijn doel mist en voor overlast zou zorgen?

Bijkomend kan men de vraag stellen waarom er in De Vlieten, De Nekker, de bloemenwijk, … geen buurthuis werd opgericht. Waarom enkel in Oppem? Onder het motto een vraag stellen, is ze beantwoorden … welke ‘politieker’ woont waar en denkt waar ‘stemmen’ te kunnen ‘ronselen’?

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47

07:56 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oppem, buurthuis, subsidies | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.