26-07-13

Omleiding door Na-Tour Criterium

Eerst en vooral voor de duidelijkheid … ik kan de organisatie van dit gebeuren enkel en alleen maar aanmoedigen en heb als gemeenteraadslid de subsidies – in tegenstelling tot de VLD – voor dit gebeuren oprecht steeds mee goedgekeurd.

Ik lees vandaag op Het Nieuwsblad.be dat volgende straten morgen vanaf 11u voor verkeer zullen afgesloten zijn: Hoogstraat (van Godshuisstraat tot Driesstraat), Driesstraat (van Populierenlaan tot Hoogstraat), Lindenlaan, Berkenlaan en Karel Baudewijnslaan (van Hoogstraat tot Lindenlaan).

Dat men voor dergelijk gebeuren straten moet afsluiten, is maar meer dan normaal. En als sportliefhebber wist ik uiteraard dat dit zou gebeuren. Maar de laatste dagen werd ik door meerdere inwoners hierover aangesproken. Er waren mensen die een familiefeest hadden ingericht in één van deze straten, er zijn zelfstandigen die afspraken met klanten hadden gemaakt, er zijn mensen die een verhuis hadden gepland, …

Niet iedereen kan een even grote sportliefhebber zijn en dit op voorhand weten. Kortom … men komt bij de steeds weerkerende opmerking terecht … er werd te weinig gecommuniceerd. De mensen die in de afgesloten straten wonen, zouden een brief hebben ontvangen (wordt door sommige inwoners tegengesproken). Maar wat met de mensen die een straat of soms zelf eens huis verder wonen? Men kan de vraag stellen tot waar je dan de inwoners op de hoogte moet brengen. Persoonlijk zou ik heel de gemeente op de hoogte hebben gebracht.

Voor de rest … succes aan de organisatie en dank aan iedere vrijwilliger, gemeentepersoneelslid, toeschouwer, wielrenner, … voor dit gebeuren.

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47

 

11:03 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.