25-07-13

Schepen voor Vlaams karakter? (deel 4)

tweetalig, taalovertreding, franstaligtweetalig, taalovertreding, franstaligtweetalig, taalovertreding, franstaligtweetalig, taalovertreding, franstaligtweetalig, taalovertreding, franstaligtweetalig, taalovertreding, franstaligtweetalig, taalovertreding, franstaligtweetalig, taalovertreding, franstaligtweetalig, taalovertreding, franstaligTweetalige opschriften bouwwerf VLD’er

Maandag kaartte ik al aan dat een circus al hun aankondigingen tweetalig in onze gemeente had aangebracht (ondertussen werd de franstalige tekst ongeveer overal overplakt), dinsdag kaartte ik een tweetalige aankondiging van de intercommunale Providentia aan in wijk De Vlieten en eerder vandaag een tweetalige aankondiging op een bouwwerf in de Driesstraat.


Gisteren bleek er iets mis te gaan met mijn computer en kon ik geen taalovertreding aankaarten.

Vandaag dus 2 taalovertredingen. De eerste betreft een taalovertreding aan een bouwwerf in de Driesstraat. De tweede is echter van een ander kaliber … meerdere taalovertredingen aan een bouwwerf op de hoek Wilgenlaan/Hoogstraat (foto’s in bijlage).

Als verantwoordelijke voor deze bouwwerf staat een oud-gemeenteraadslid van de VLD. Toeval of niet, maar de huidige schepen van Vlaamse Zaken (N-VA) komt ook uit de VLD. Ik heb vandaag aan deze schepen gevraagd om onmiddellijk aan zijn oud-partijgenoot te vragen om deze tweetalige opschriften te verwijderen. Zal het GAS-reglement worden toegepast dat omschrijft dat dit niet kan? Zal men klacht indienen bij de VCT? Een mens zou zich beginnen afvragen waarom hij belastingen dient te betalen voor een bestuur dat niet wil uitvoeren wat zou moeten gebeuren.

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47

 

13:06 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tweetalig, taalovertreding, franstalig | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.