23-07-13

Schepen voor Vlaams karakter? (deel 2)

Vlaams karakter, N-VA, schepenWe hebben in Meise sinds enkele maanden een schepen voor Vlaamse Zaken (N-VA). Wel ik zal deze week elke dag een overtreding van de taalwetgeving aan deze schepen overmaken. Toen CD&V of VLD aan de ‘macht’ was, werd hier steevast op ingegaan. Ben benieuwd of de N-VA dat ook zal doen. Gisteren schreef ik over tweetalige reclame dat in heel onze gemeente hangt betreffende een circus. Men vraag had blijkbaar effect … het franstalige gedeelte werd overplakt.

Men zou denken dat een schepen voor Vlaamse Zaken (N-VA) dan bij de pinken zou zijn. Niets is minder waar

Dinsdag 23 juli 2013:

Providentia (overheidsinstelling) bouwt nieuwe woningen in wijk De Vlieten te Wolvertem. Aankondiging in twee talen … een taalovertreding dus. Aankondigingen of mededelingen aan burgers dienen op openbaar terrein in het ééntalig Nederlands te zijn. De VCT gaf me daar al meermaals gelijk in! Dus weer dien ik een klacht in. Dus weer vraag ik aan de schepen van Vlaamse Zaken om het GAS-reglement toe te passen. Zal hij dit doen? Zal ook hij een klacht indienen?

Het ergste is … dat ik als burger dergelijke zaken moet vaststellen en aankaarten … terwijl een goed betaalde schepen dit blijkbaar niet doet. Dank u N-VA.

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47

 

14:32 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams karakter, n-va, schepen | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.