09-04-13

En nu plots is er wel een probleem

Een tweetal jaar geleden kaartte ik in de gemeenteraad het probleem aan van duiven in Wolvertem-centrum, meer specifiek rond het Gemeenteplein van Wolvertem. Groen, CD&V en N-VA moesten toen eens goed lachen met mijn interventie. Het waren zelfstandigen en inwoners die klachten hadden betreffende de duiven. Op een terras iets drinken of een broodje eten en een duivenkak op je krijgen … leuk is het niet en zeker ook niet echt bevorderend om cliënteel te winnen.

Ook mensen zonder een zaak hebben last van deze duiven. Elke vensterbank, dakgoot, muurtje, … wordt gebruikt door deze duiven. Wat ook erg is voor de diertjes zelf, is dat er sommige mensen eten rond de kerk strooien … maar vermoedelijk met gif in, want vaak liggen er dode duiven aan dat eten.

Ik kaartte een tweetal jaar terug deze zaak aan en vroeg om maatregelen. Ik werd door Groen, CD&V en N-VA weggelachen. Wat lees ik vandaag op de webstek van Het Nieuwsblad? De schepen van Patrimonium betreffende de restauratie van de kerk van Wolvertem: “Het hoofddoel van de restauratie, was het weren van duiven uit de kerktoren.”

Ten eerste geeft men dus het probleem van de duiven eindelijk toe. Maar ten tweede heeft men nog steeds geen oplossing voor het probleem. De duiven zullen nu niet meer in de kerktoren kunnen, maar zullen nog steeds op het Gemeenteplein rondvliegen. Hoe gaat men dat oplossen? Die vraag stelde ik vandaag aan de schepen van Milieu (een schepen van Dierenwelzijn hebben we deze legislatuur blijkbaar niet).


Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47

13:57 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: gemeenteplein, duiven | |  Facebook |

Commentaren

Idd ik denk dat het probleem met de duiven zich verplaatst,wij wonen in de Oppemstraat en sinds kort liggen de uitwerpselen van die lieve beestjes naast ons deur .... als er iemand ons een goeie tip kan geven ...welkom

Gepost door: Lia Gillisjans | 09-04-13

De commentaren zijn gesloten.