13-03-13

Paddegatstraat … en de leugens

Ik schreef al meermaals over de Paddegatstraat (lees hier, hier en hier). Gisteren schreef ik nog dat ik hieromtrent een zeer raar antwoord ontving van de bevoegde schepen. Ik zou een antwoord krijgen op mijn vragen tijdens de gemeenteraad die ik als burger mag bijwonen.

Ik kreeg een antwoord. Maar een antwoord dat niet strekt met wat hij eerder antwoordde. N-VA kaart in Kapelle-op-den-Bos aan dat het erg is dat er geen fietspad komt en dat de gemeente nooit subsidies heeft aangevraagd om er een fietspad aan te leggen. Een terechte opmerking. Met dezelfde opmerking schreef ik in Meise de bevoegde schepen (ook van N-VA) aan.

De schepen antwoordde toen (enkele dagen geleden):

“Wegens de hoogdringendheid van de heraanleg en de hogere kost is er geen aanleg van aparte fietspaden/voetwegen voorzien.
De lange weg van onteigening en kost hiervan heeft deze beslissing gedragen.
De werken voor heraanleg waren gepland op 18/3, maar worden uitgesteld tot begin april, en zullen lopen tot”

Tot … tot wanneer stond er niet bij.


Maar er komen dus geen fiets- en voetpaden zoals de inwoners – gegroepeerd in een actiecomité – terecht vragen. Dit is een baan waar zeer veel schoolgaande kinderen langskomen. Dit is een baan waar een studie heeft vastgesteld dat de  gemiddelde snelheid van het middelzware verkeer, de bestelwagens en de lichte vrachtwagens 82 km per uur is. Dat de baan moet hersteld worden … ok, daar ben ik mee akkoord. Maar als men geen snelheidsremmers en geen fiets- en voetpaden zal aanleggen … neen daar ben ik niet mee akkoord! Want wat gaat het gevolg zijn? Als de baan volledig is hersteld, zal men er nog sneller rijden en zijn er nog steeds geen voorzieningen voor de zwakke weggebruiker. En is de situatie nog gevaarlijker geworden in plaats van veiliger.

Plots antwoordde de schepen gisteren in volle zitting dat er nog een overleg zal komen met Kapelle-op-den-Bos om misschien toch over verkeersremmers na te denken.

Een grote leugen als je dat vergelijkt met wat hij schriftelijk aan mij heeft geantwoord. Volgens mij antwoordde hij dat gisteren om er gewoon vanaf te zijn … en zal de Paddegatstraat geen verkeersremmers krijgen en geen fiets- en voetpaden.

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47

11:25 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paddegatstraat, n-va, leugens | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.