12-03-13

Hilarisch antwoord van schepen

Zoals beloofd, zou ik mij – nu ik geen mandataris meer ben –  toch blijven inzetten voor de inwoners van onze gemeente en zou ik de vragen en klachten die ik dagelijks ontvang overmaken aan de bevoegde schepenen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik meestal – in tegenstelling tot het vorig bestuur – vrij snel een antwoord krijg. Maar een antwoord van een schepen dat ik gisteren ontving, wil ik u niet onthouden.

Ik stelde hem enkele vragen, waaronder over de Paddegatstraat. Deze straat ligt op het grondgebied van Kapelle-op-den-Bos en Meise. De mensen aldaar klagen al jaren aan dat er dringend een fietspad moet komen … vele kinderen gebruiken deze straat immers om per fiets naar het school te gaan. De Paddegatstraat wordt binnenkort hernieuwt … echter zonder fietspad.

N-VA kaart in Kapelle-op-den-Bos aan dat het erg is dat er geen fietspad komt en dat de gemeente nooit subsidies heeft aangevraagd om er een fietspad aan te leggen. Een terechte opmerking. Met dezelfde opmerking schreef ik in Meise de bevoegde schepen (ook van N-VA) aan. Die zei helemaal iets anders dan zijn collega’s uit Kapelle-op-den-Bos. Er zou geen tijd zijn om subsidies aan te vragen en bla bla bla … toch raar hoe een partij in 2 gemeenten elkaar kan tegenspreken.

Ik kon mij niet neerleggen bij dit antwoord en stelde opnieuw een vraag. Gisteren kreeg ik onderstaand antwoord:

“Beste burger

Al je lopende vragen worden morgen op de openbare gemeenteraad beantwoord.

Mvg

Willy”

Ik zal dus deze avond naar de gemeenteraad gaan en zal blij zijn om antwoorden op mijn ‘lopende’ vragen te krijgen. Wat wel gemakkelijk voor de schepen is, is het feit dat ik als burger op de gemeenteraad niet mag tussenkomen. Dus hij kan iets zeggen … maar ik mag niet reageren. Is het daarom dat ik schriftelijk geen antwoord krijg? Is dat dan ‘de’ verandering? Nogmaals zijn collega’s antwoorden steeds zeer snel en correct.


Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47

15:34 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paddegatstraad, kapelle-op-den-bos, n-va | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.