12-03-13

Groen wil inwoners van Meise doen betalen voor bezoek plantentuin

Ik schreef al meermaals (lees hier, hier, hier en hier) over de plantentuin van Meise. Ook ik vind dat de ingang tot deze plantentuin voor inwoners van Meise gratis moet blijven … voor mij zou het zelfs gratis voor iedereen mogen zijn.

Vandaag lees ik in de krant dat Groen al 1.500 handtekeningen – waaronder vele niet-Meisenaars – heeft verzameld die de eis om deze ingang gratis te behouden voor inwoners van Meise ondertekenen. Goed.

Groen zal deze petitie vandaag overmaken aan de burgemeester. Maar wat zeer hypocriet aan Groen is, is het volgende. Het bestuur van de plantentuin van Meise wil helemaal geen inkom vragen aan de inwoners van Meise. De plantentuin van Meise vraagt aan het bestuur een bijlage per inwoner, wat jaarlijks zou neerkomen op zo’n 22.000 €.

Groen wil NIET dat de gemeente deze bijdrage zou betalen. Wel, beste mensen van Groen, als de gemeente deze bijdrage niet zal betalen, is de kans groot dat de plantentuin toch inkom zal vragen.

Waarom stelt Groen niet voor dat de gemeente deze bijdrage wel zal betalen? Dan blijft de inkom gratis. Weet Groen trouwens dat er tussen de plantentuin en de gemeente reeds een overleg is geweest deze maand? Weet Groen dat er in mei een tweede overleg komt?

Als Groen echt wil dat de plantentuin van Meise gratis toegankelijk blijft voor inwoners  van Meise, dan pleit Groen er voor dat de gemeente die bijdrage zou betalen. Anders is er maar 1 woord … hypocriet!

En nogmaals een staaltje van hypocrisie … een petitie van meer dan 1.000 handtekeningen van inwoners die geen éénrichtingsverkeer in de Stationsstraat wouden, werd door Groen gewoon genegeerd.

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47

16:55 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: plantentuin, meise, groen, hypocriet | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.