06-03-13

Paddegatstraat en N-VA

Paddegatstraat, Kapelle-op-den-Bos, fietspadPaddegatstraat, Kapelle-op-den-Bos, fietspadPaddegatstraat, Kapelle-op-den-Bos, fietspadHet ‘dossier’ Paddegatstraat sleept al jaren aan en kaart ik al jaren aan. Het plaatselijk actiecomité heeft al een tijdje terug een FaceBook-groep opgericht. Ik ga de problemen niet in de schoenen van de huidige schepen schuiven … maar dat ‘zijn’ partij dan eens op 1 lijn gaat staan.

De Paddegatstraat is een straat die zowel op grondgebeid Kapelle-op-den-Bos als op grondgebied Meise ligt.

In Kapelle-op-denBos kaart men op de gemeenteraad (25 februari 2013) terecht aan dat het niet kan dat de gemeente GEEN subsidie voor de aanleg van een fietspad in de Paddegatstraat heeft aangevraagd. Ook een provincieraadslid van dezelfde partij bevestigd dit.

De bevoegde schepen in Meise (en van dezelfde partij) zegt echter het volgende:

“het dossier stamt van vorig legislatuur en is opgesteld samen met Kap o/d Bos.
Wegens de hoogdringendheid van de heraanleg en de hogere kost is er geen aanleg van aparte fietspaden/voetwegen voorzien.
De lange weg van onteigening en kost hiervan heeft deze beslissing gedragen.
De werken voor heraanleg waren gepland op 18/3, maar worden uitgesteld tot begin april, en zullen lopen tot”.

Tot wanneer de werken zullen lopen staat spijtig genoeg niet te lezen in zijn antwoord. Dat de schepen hiermee zijn partijgenoten van Kapelle-op-den-Bos en een provincieraadslid tegenspreekt, is zijn zaak. Wat echter veel erger is, is het feit dat hieruit blijkt dat er geen fietspad zal komen. Je zal maar schoolgaande kinderen hebben die deze straat moeten gebruiken om naar school te gaan.

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47

10:51 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paddegatstraat, kapelle-op-den-bos, fietspad | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.