04-03-13

Geen fileleed in Wolvertem-centrum … nogmaals mijn *** ja!

2013.03.04 fileleed Wolvertem.jpg2013.03.04 fileleed Wolvertem 2.jpgIk weet het zelf … tot vervelens toe schrijf ik weer een artikel over het fileleed in Wolvertem-centrum. Maar er over zwijgen, zou betekenen dat ik me bij de situatie neerleg. Als er geen fileprobleem zou zijn, moest ik er niet over schrijven.

Het verhaal van deze ochtend. Ik breng mijn kinderen tegen 8u30 naar school (ik woon vlakbij, Stationsstraat – Hoogstraat) en merk al een enorme file. Op de terugweg – driemaal over het fileleed aangesproken – zie ik de bus van De Lijn richting Brussel (die normaal op het Gemeenteplein om 8u45 aankomt) in de Godshuisstraat staan. Op tijd dus. Ik dacht in mijn eigen ‘dju’ ik zal de bus van 9u moeten nemen. Ik ga mijn krant kopen en ga thuis men brooddoos en dergelijke halen.

Om 8u56 sta ik terug op het Gemeenteplein en heb om 8u57 nog de bus die daar eigenlijk om 8u45 moest zijn. Deze bus heeft dus ongeveer een kwartier gedaan om zo’n 200 meter af te leggen. Maar nog was het fileleed niet gedaan. De bus deed er 20 minuten over om de Oppemstraat en de Kardinaal Sterckxlaan te doorlopen. Met andere woorden heeft deze bus er dus meer dan 30 minuten over gedaan om via de Godshuisstraat, Hoogstraat, Oppemstraat en Kardinaal Sterckxlaan eindelijk de Nieuwelaan te bereiken.

CD&V, N-VA, Groen en SP.a … is het fileleed in Wolvertem-centrum opgelost?

Soms vragen voorstanders van het huidige mobiliteitsbeleid mij hoe ik deze problemen – die er volgens hun niet zijn – zou oplossen. Door te vragen naar oplossingen bevestig je dat er problemen zijn. Men moet kijken hoe deze situatie is ontstaan. Enkele jaren geleden is men – CD&V, N-VA en Groen –  heel het mobiliteitsplan van Wolvertem-centrum beginnen herschikken … en toen zijn de problemen ontstaan. Waar ligt dan de oplossing?

Spijtig genoeg blijven dezelfde partijen (aangevuld met SP.a) vasthouden aan hun eigen gelijk en ontkennen ze de huidige mobiliteitsproblemen.

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47 

12:06 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fileleed, wolvertem-centrum | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.