01-03-13

Vuilnisbakken en drinkbussen voor leerlingen van De Zonnebloem

 

In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 ging ik voor 3 klassen van de school De Zonnebloem spreken. In het kader van deze verkiezingen hield de school zelf ook een verkiezing. Het klasje dat de verkiezing won, had als speerpunten: het plaatsen van originele vuilnisbakken en een drinkbus voor iedere leerling.

Ik stelde hierover tijdens de gemeenteraad van december 2012 een vraag aan de toenmalige bevoegde schepen. Onderstaand kan u lezen wat hierover in het verslag staat genotuleerd.

“Raadslid Noens stelt dat in aanloop van de laatste verkiezingen enkele gemeentelijke politici over politiek zijn gaan praten in 3 klassen van school De Zonnebloem. In deze school deden ze volgens hem verkiezingen onder de klassen en de klas die had gewonnen had als speerpunt het plaatsen van originele vuilnisbakken op de speelplaats. Raadslid Jörgen Noens stelt dat de school de middelen niet heeft om dit zelf te bekostigen en vindt het, vanuit het standpunt van milieu, een mooi initiatief. Hij vraagt of de gemeente hier niet kan in bijtreden, daarom niet alleen financieel.

Schepen Marie-Jeanne Thaelemans stelt dat de school een vraag aan de gemeente kan richten met name aan de dienst leefmilieu, en dan kan bekeken worden of er eventueel subsidies kunnen worden toegekend. Schepen Thaelemans weet dat via de milieuraad ook jeugdverenigingen al gebruik gemaakt hebben van tussenkomst.

Raadslid Noens stelt dat het tweede speerpunt van de winnende klas een drinkbus was voor alle leerlingen.

Raadslid Johan Van Schel stelt dat dit niet al te hygiënisch is, omdat deze kinderen van de drinkbus drinken, de volgende dag opnieuw vullen en opnieuw drinken….”


Ik heb vandaag aan de nieuwe bevoegde schepende vraag gesteld of deze school nu een subsidie voor deze vuilnisbakken zal (of heeft) ontvangen of zijn er andere inspanningen geleverd om deze school aan deze vuilnisbakken te helpen.

Wat ik een zeer merkwaardige uitspraak vind – die ook genotuleerd staat zoals u kan lezen – is deze van raadslid Johan Van Schel (VLD) betreffende de drinkbussen. “Raadslid Johan Van Schel stelt dat dit niet al te hygiënisch is, omdat deze kinderen van de drinkbus drinken, de volgende dag opnieuw vullen en opnieuw drinken …”. Is VLD nu tegen de milieuvriendelijke maatregel om leerlingen een drinkbus te geven?

Er is ook positief nieuws … de drinkbussen zijn ondertussen – met dank aan de ouderraad – in orde (maar nieuwe zijn uiteraard welkom voor de nieuwe leerlingen die er elk jaar bijkomen) en ook de vuilnisbakken zouden in orde komen (met al dan niet financiële steun vanuit de gemeente, dat zal het antwoord op mijn vraag nog moeten uitmaken).

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47 

17:49 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vld, milieu, de zonnebloem, leerlingen, drinkbus, vuilnisbak, verkiezingen | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.