01-03-13

Lessen Nederlands voor anderstalige ouders … deel zoveel

lessen nederlands, scholen, ouders, vlaams karakter, CVOIk schreef reeds dat de gemeente Meise de laatste jaren de gewoonte heeft om ieder schooljaar – meestal in november – lessen Nederlands in te richten voor anderstalige ouders van kinderen die naar een gemeentelijke school gaan. Een goed initiatief dewelke ik steeds heb ondersteund. In het schooljaar 2012 – 2013 gebeurde dit echter nog niet.

Ik vond dat de schepen – voor het eerst in Meise heeft een schepen de bevoegdheid Vlaams karakter – nogal vrij bizar op mijn vraag hierover had geantwoord (lees hier), waarna er op mijn artikel op FaceBook weer een bizar antwoord van de schepen kwam (lees hier).

Geloof me, en de schepen weet dat, ik heb een enorm respect voor hem en kwam en kom nog steeds enorm goed met hem overeen. Als men zegt dat er in de politiek vrienden kunnen zijn, dan is hij zeker een zeer goede vriend van mij. Maar zijn nieuwe reactie op FaceBook (van vandaag) vind ik weer bizar.

“jorgen, als je bedoelt "extra lessen" NL in scholen, dan had ik het verkeerd begrepen. ik dacht dat je vraag voor volwassenen was. de extra in scholen is een goede zaak.”

Neen, ik bedoel geen extra lessen Nederlands in scholen. Ik heb het wel degelijk over lessen Nederlands voor anderstalige ouders (dus volwassenen). Dat werd voorbije jaren (zoals de vorige schepen bevestigd heeft, lees hier) door de gemeente in samenwerking met Volwassenenonderwijs (CVO) ingericht. De ouders van de leerlingen van de gemeentelijke scholen kregen steeds een uitnodiging om deel te nemen aan deze lessen.

Waarom werden de ouders dit schooljaar nog niet uitgenodigd? Waarom werden deze lessen Nederlands dit schooljaar nog niet ingericht?  Volgens de vorige schepen moest de huidige schepen dit begin 2013 inrichten. Daar gaat het mij over!

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47

14:26 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lessen nederlands, scholen, ouders, vlaams karakter, cvo | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.