28-02-13

Schepen Vlaams karakter en lessen Nederlans voor anderstalige ouders

Vlaams karakter, lessen, cursu, nederlandsDe gemeente Meise heeft de laatste jaren de gewoonte om ieder schooljaar – meestal in november – lessen Nederlands in te richten voor anderstalige ouders van kinderen die naar een gemeentelijke school gaan. Een goed initiatief dewelke ik steeds heb ondersteund.

Spijtig genoeg werd dit initiatief vorig jaar niet genomen. Volgens de voormalige schepen zou dit een taak zijn voor de nieuwe schepen en zou dit perfect in het begin van 2013 kunnen. Ik stelde hierover aan de nieuwe schepen met bevoegdheid Vlaams karakter op 17 januari een vraag en herstelde mijn vraag op 24 februari 2013. Hierover schreef ik reeds hier het relaas.

De schepen van Vlaams karakter reageerde vandaag via FaceBook op dit artikel het onderstaande:

“jorgen. je schrijft je eigen verhaal, niet het mijne. On gemeentebestuur gaat niet in concurrentie met het cvo. het cvo brengt reeds taalcursussen. we steunen wel cafe cobinee en zullen anderstaligen in contact met brengen met de gemeentelijke verenigingen. Dit zijn op twee maanden tijd, twee initiatieven. Wie doet beter?”

Een eigen verhaal … waarom ontvingen de ouders voorgaande schooljaren dan een uitnodiging om deel te nemen aan zo’n cursus Nederlands? Waarom hing er dan bij de scholen een affiche uit om op te roepen om deel te nemen aan zo’n cursus? Is dat een eigen verschaal schrijven?

En wat de schepen zijn reactie op FaceBook helemaal tegenspreekt, is het antwoord van de vorige schepen tijdens de gemeenteraad van 29 november 2012 op een vraag van mij betreffende het inrichten van deze cursus.

Onderstaand kan u dat antwoord dat genotuleerd is, lezen:

“Raadslid Jörgen Noens stelt te weten dat jaarlijks in samenwerking met het CVO lessen Nederlands worden ingelegd voor anderstalige ouders in het gemeentelijk onderwijs. Graag had hij van de schepen vernomen of dit  dit schooljaar ook reeds werd ingericht en hoeveel deelnemers er gemiddeld zijn.

Schepen Marie-Jeanne Thaelemans stelt dat er inderdaad al 2 jaar na elkaar deze lessen werden ingericht waarbij de eerste keer werd gewerkt met toeleiders; dit initiatief werd volgens haar door de scholen positief onthaald. Het aantal deelnemende ouders bedraagt tussen 12 en 15. Ze stelt dat de lessen dit jaar nog niet zijn doorgegaan, en stelt voor dat de nieuwe schepen voor integratie begin 2013 hiermee kan starten en overleg plegen met het CVO.”

En dan beweren dat ik een eigen verhaal zou schrijven! Wie deze cursus inricht, maakt mij niet uit … maar de ouders moeten er wel van op de hoogte zijn!

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47

09:14 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams karakter, lessen, cursu, nederlands | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.