25-02-13

Dit schooljaar geen lessen Nederlands voor anderstalige ouders?

lessen Nederlands, CVO, anderstalige ouders, leerlingen, schoolDe gemeente Meise heeft de gewoonte om ieder schooljaar – meestal in november – lessen Nederlands in te richten voor anderstalige ouders van kinderen die naar een gemeentelijke school gaan. Een goed initiatief dewelke ik steeds heb ondersteund.

Spijtig genoeg werd dit initiatief vorig jaar niet genomen. De toenmalige bevoegde schepen liet mij toen weten dat ze dat initiatief voor dit schooljaar overlaat aan haar opvolger. Raar … zoiets organiseer je toch enkele maanden op voorhand en toen wist de schepen toch nog niet of ze al dan niet als schepen herkozen zou zijn. Het komt er dus op neer dat dit schooljaar dit initiatief nog niet werd genomen.

Ik stelde aan de nieuwe bevoegde schepen – die nu zelfs de tittel schepen van Vlaams karakter heeft – op 17 januari 2013 de vraag of dit initiatief dit schooljaar nog zou worden genomen. Eerst kreeg ik een antwoord dat de schepen zich eerst wou inwerken in Financiën en Mobiliteit en zich daarna zal bezig houden met de Vlaams zaken. Dat hij dit doet, kan ik beamen want vorige week nam hij op mijn vraag onmiddellijk contact op met een eigenaar die zijn zaak als ‘COMMERCE’ wil verhuren (lees hier).

Gisteren herstelde ik mijn vraag van 17 januari en vandaag kreeg ik reeds een antwoord. Spijtig genoeg een antwoord dat geen antwoord is. De schepen van Vlaams karakter stuurde mij – zie foto – gewoon een verwijzing door naar het CVO (volwassenenonderwijs) van Meise.

Dat het CVO lessen Nederlands inricht … inderdaad … dat weet ik (ik woon toevallig naast het CVO). Maar dat was mijn vraag niet. Mijn vraag is of de gemeente dit schooljaar – zoals gebruikelijk – het initiatief zal nemen om anderstalige ouders van leerlingen uit te nodigen om lessen Nederlands te volgen. En mijn vraag werd in het Nederlands gesteld! Raar … voor het eerst heeft Meise een schepen van Vlaams karakter … maar richt geen lessen Nederlands in voor anderstalige ouders.

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47   

10:49 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lessen nederlands, cvo, anderstalige ouders, leerlingen, school | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.