21-02-13

Laat CD&V en N-VA inwoners betalen voor plantentuin van Meise?

Een tweetal weken geleden schreef ik reeds over het feit dat bij de gemeente een verzoek was binnengekomen komende van de plantentuin van Meise betreffende het betalen van 1,20 € per inwoner (per jaar) aan de plantentuin als bijdrage (lees hier en hier).

Er was toen een oppositiepartij die plots tegen zo’n bijdrage was – niet tegenstaande dat ze jaren dergelijke bijdrage aan andere verenigingen zelf heeft goedgekeurd – en concludeerde dat de inwoners van Meise inkomen zouden moeten betalen om toegang te krijgen tot de plantentuin van Meise.

Dat is niet zo … als de gemeente Meise de gevraagde bijdrage zou betalen, zou de inkom voor inwoners van Meise gratis blijven.

Maar … de laatste twee weken heb ik met enkele personen uit de meerderheid contact gehad en over dit dossier gesproken. Uit deze gesprekken blijkt dat de meerderheid (CD&V en N-VA) blijkbaar niet echt geneigd zijn deze bijdrage te betalen.

Dan is de vrees inderdaad terecht dat de inwoners van Meise inkom zouden moeten betalen. Het is eigenlijk simpel … ofwel betaald de gemeente de bijdrage van 1,20 € per inwoner en kan iedere inwoner een heel jaar lang gratis de plantentuin bezoeken, ofwel betaald de gemeente deze bijdrage niet en is de kans groot dat iedere inwoner van Meise telkens hij de plantentuin van Meise wil bezoeken inkom betalen.

Ik ben benieuwd wat CD&V en N-VA zal beslissen!

Ik start alvast een FaceBook-groep op ‘Plantentuin Meise gratis voor inwoners van Meise’. Sluit je aan!

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47 

10:52 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: plantentuin, cd&v, n-va, inwoners | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.