09-02-13

Wat vroeger kon, kan nu plots niet meer (voor een bepaalde partij)

Gisteren schreef ik hier al dat er ‘plots’ een oppositiepartij (tot voor kort een meerderheidspartij) een bericht de wereld in heeft gezonden dat deze partij vindt dat de toegang tot de plantentuin in Meise voor inwoners van Meise gratis moet blijven.

Nogmaals, dat vind ik ook en dat heb ik altijd gezegd en verdedigd en dat zal ik ook blijven doen!

Ik ga niet heel mijn artikel herhalen. Het komt er op neer dat de plantentuin GEEN inkom wil vragen aan bezoekers uit Meise, maar dat de plantentuin een bijdrage van 1,2 € per inwoner (per jaar) aan de GEMEENTE Meise zou vragen. Dat dit niet ongewoon is, kan je ook hier lezen.

Vandaag staat het bericht van deze oppositiepartij en de reactie van de burgemeester hierop te lezen in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Mijn mening en nuances staan er (nog?) niet te lezen.

Een stukje uit het artikel dat vandaag in Het Nieuwsblad verscheen, wil ik zeker citeren:

“Vele inwoners maken er ook dagelijks gebruik van: denken wij maar aan de scholen, onze jonge inwoners met kinderen en onze senioren die er dagelijks wandelen.”

Inderdaad!

Waarom dan die som, dat inderdaad veel is, van 22.000 € als gemeente niet betalen? De 3 raadsleden van deze oppositiepartij hadden afgelopen 6 jaren een schepenambt en hebben veel meer geld aan projecten en dossiers gegeven waar "de scholen, onze jonge inwoners met kinderen en senioren” veel minder mee waren dan een heel jaar lang gratis de plantentuin te kunnen bezoeken.

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47

17:59 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: plantentuin, gratis inkom, meise | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.