08-02-13

Plantentuin moet inderdaad gratis blijven voor Meisenaren … maar zeg dan de waarheid!

2013.02.08 Vliegtuiglawaai.JPGPlots is er een oppositiepartij in Meise opgedoken die aankaart dat de toegang tot de plantentuin van Meise gratis moet blijven voor inwoners uit Meise. Daar ben ik het 100% mee eens, dat heb ik altijd gezegd.

Er is echter een zeer grote ‘maar’ aan het bericht dat deze partij de wereld heeft ingestuurd. Er is bij de gemeente inderdaad een brief binnengekomen waaruit de intentie blijkt dat de plantentuin aan de gemeente Meise per inwoner een bijdrage van 1,2 € (per jaar) vraagt. In het totaal zou dit om een bedrag van 22.000 € gaan.

De plantentuin heeft dus helemaal NIET de intentie om aan Meisenaren een inkom aan te rekenen. De plantentuin vraagt aan de gemeente Meise een bijdrage per inwoner. Iets dat helemaal niet ongewoon is en nog in andere gevallen zich voordoet (denk maar aan bijvoorbeeld de bijdrage aan de Brailleliga, Boreas , …). De bijdrage aan Boreas kan men zelfs op de gemeentelijke webstek lezen (hier). Trouwens allemaal bijdragen die ik telkens met overtuiging mee goedgekeurd heb en waar ik nog steeds achter sta!

Bijdragen die de afgelopen 6 jaar door dezelfde partij – die toen 3 schepen had – zonder te morren, werden goedgekeurd. Maar nu het petje van meerderheid werd vevangen in dat van oppositie gaat men dit plots wel aankaarten.

22.000 € is inderdaad veel geld … maar dat de 3 voormalige schepenen die dit nu aankaarten eens aan de bedragen denken die zij aan andere ‘projecten’ hebben besteed. Bijvoorbeeld de 44.000 € voor een ticketeringssysteem. Dan zou ik liever 22.000 € geven om de plantentuin voor iedere inwoner van Meise een heel jaar lang gratis open te houden. Als inwoner zou ik liever 1,2 € van mijn belastingen zien gaan naar de plantentuin (waar ik dan een heel jaar gratis kan wandelen) dan 2,4 € aan dat ticketeringssysteem (dat ik amper gebruik).

En nu zijn er plots wel problemen kwa verkeer, parkeren en vallende bladeren (men zwijgt nog over het afvaltoerisme). Raar tot over enkele weken waren die er volgens dezelfde schepenen niet of was het niet de bevoegdheid van de gemeente.

Moet de plantentuin gratis blijven voor Meisenaren? JA! Vind ik het leuk dat de gemeente Meise een bijdrage zou moeten betalen? NEEN! Maar zeg dan de hele waarheid. De plantentuin vraagt aan de GEMEENTE een bijdrage per inwoner, een bijdrage die aan andere zaken ook wordt besteed. Men vraagt dus geen inkom aan MEISENAREN.

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47

13:29 Gepost door J in Actualiteit, Algemeen, Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: plantentuin, groen, inkom boreas, brailleliga | |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.