08-02-13

Gemeente Meise krabbelt al terug betreffende het einde van fileleed in Wolvertem

mobiliteitsproblemen, fileleed, Ossegemstraat, Verbindingsweg, wolvertem-centrummobiliteitsproblemen, fileleed, Ossegemstraat, Verbindingsweg, wolvertem-centrumOp 5 februari 2013 kon u in Het Laatste Nieuws lezen hoe de burgemeester triomfantelijk aankondigde dat het fileleed in Wolvertem-centrum vanaf 18 februari zal opgelost zijn. Ik schreef (hier) toen reeds dat wie dit durft beweren op een andere planeet leeft. Het is niet omdat de werken aan de Ossegemstraat / Verbindingsweg zullen afgerond zijn dat er in Wolvertem-centrum geen fileleed meer zal zijn. Dit fileleed bestaat al veel langer dan deze werken.

Bijkomend waarschuwde ik ook toen al dat op 18 februari de werken aan de Hoogstraat / Wilgenlaan zullen starten. Beweren dat dus vanaf 18 februari het fileleed in Wolvertem zullen opgelost zijn, is enkel blijk geven van wereldvreemdheid (of in dit geval Wolvertemvreemdheid). Er zijn vele andere oorzaken voor dit fileleed.

Mijn bewering dat het fileleed helemaal niet zal opgelost zijn op 18 februari wordt nu vanuit vrij onverwachte hoek bevestigt. Op de webstek van de gemeente Meise kan u immers (hier) het volgende lezen:

“Wij verwachten dat de verkeershinder ten gevolge van de werken aan het kruispunt Hoogstraat - Wilgenlaan aanzienlijk minder zal zijn dan tijdens de werken aan het kruispunt Ossegemstraat - Verbindingsweg.”

Dus het einde van het fileleed is nu al omgezet in minder verkeershinder. Wat ik ten eerste nog steeds enorm betwijfel! Want nog steeds worden andere factoren over het hoofd (bewust?) gezien of wil men ze niet herkennen.

Dat er zeker geen einde aan het fileleed komt, kan men trouwens ook nog uit een ander artikel dat op de webstek van Meise staat, concluderen. Op 1 februari 2013 kaartte ik de erbarmelijke staat aan van de kasseistrook in de Ossegemstraat (lees hier). Op de webstek van Meise kan je (hier) hieromtrent het volgende lezen:

“Eens de rotonde aan de Verbindingsweg opgaat (geschat op vrijdag 15/02) zal de kasseistrook volledig warden afgesloten, voor een definitieve herstelling.”

Ik hoef er geen tekening bij te maken dat ook dit mobiliteitsproblemen met zich zal meebrengen. Pas op, de herstelling is meer dan nodig.

Ik geef toe dat het communicatiebeleid onder deze nieuwe meerderheid al veel beter is dan onder de vorige ploeg (als dit al bestond, lees hier). Maar stellen dat op 18 februari het fileleed in Wolvertem-centrum ten einde zal zijn, is foutief communiceren.

Jörgen Noens
Vlaams Belang
0474/52.13.47

De commentaren zijn gesloten.